Strona główna » Folklor Wielkiej Wojny » Kuchnia dla klas średnich

Kuchnia dla klas średnich

Kuchnia dla klas średnich otwarta została w Bydgoszczy w lokalach restauracyi Hohenzollern przy placu Welziena. Porcya obiadu kosztuje 80 fen., pół porcyi 50 fen. Karta tygodniowa na porcyę kosztuje 5,20, na pół porcyi 3 marki. Przy potrawach mięsnych trzeba oddawać znaczki na mięso. W pierwszych dwóch tygodniach nie można zabierać obiadów do domów, lecz trzeba je spożyć na miejscu. Należy przynieść serwetki. Napiwki są wyłączone.

„Dziennik Poznański” z 14 listopada 1916

Folklor Wielkiej Wojny , , , , , Czytano 816 razy

Brak komentarzy do wpisu “Kuchnia dla klas średnich”

Zostaw odpowiedź

(wymagane)

(wymagany)


*